УЧЕНИЦИ МЕШ ГОША У ПОСЕТИ ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКОМ ФАКУЛТЕТУ И ИНСТИТУТУ МИХАЈЛО ПУПИН

У четвртак 07.03.2019.године ученици МЕШ „Гоша“ Милица Ранковић, Ђорђе Радосављевић, Никола Бабанић, Матија Обрадовић, Никола Kатић и Јован Сенић са професоркама Александром Ивановић и Сањом Рајић и координатором практичне наставе Новицом Марковићем, посетили су Електротехнички факултет и Институт Михајло Пупин у Београду.
На Електротехничком факултету их је дочекао професор Kоста Јовановић. Посетили су лабораторију за роботику, где су имали корисно предавање о роботици, затим су посетили лабораторију роботике где су се студенти припремали за предстојећа такмичења.

Након посете Електротехничког факултета ђаци су обишли и Институт Михајло Пупин где их је дочекао професор Александар Родић. Професор Родић им је показао лабораторију роботике и новитете из света науке који су патентирани на Институту. У срдачном и пријатном разговору са професором Родићем ученици и професори су доста научили. Професор Родић је  овом приликом најавио долазак на школски фестивал науке, када ће школи Гоша поклонити новог робота, који ће се користити у настави.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ucenici-mes-gosa-u-poseti-elektrotehnickom-fakultetu-i-institutu-mihajlo-pupin/