УЧЕНИЦИ ОШ ХИМ РЕАЛИЗОВАЛИ ПРОЈЕКАТ „БАЈКЕ И ЛЕГЕНДЕ ЗАВИЧАЈА“

Етвининг је интернет портал који повезује запослене у школским и предшколским установама широм Европе са циљем да им омогући да заједнички осмишљавају и спроводе пројекте, размењују идеје и примере добре праксе, повезују ученике и обогаћују наставу.

У оквиру етвининг пројекта „Бајке и легенде завичаја”, ученици 6. и 7. разреда подручне школе у Баничини, заједно са наставницом српског језика Маријом Ристивојевић, истражили су легенду „Смедеревска тврђава”. На часовима српског језика и књижевности препричавали су ову легенду, како на књижевном језику, тако и на дијалекту и уочили битне разлике, па су направили и речник. Сазнали су како је настала тврђава, говорили су о легендама о Јерини и све то илустровали и забележили у бук креатору.
Циљ овог пројекта је неговање културне баштине, развијање љубави према језику, завичају, развијање креативности, комуникације и употребе ИКТ-а у настави.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ucenici-os-him-realizovali-projekat-bajke-i-legende-zavicaja/