УЧЕНИЦИ ОШ ХИМ СЕ ПЛАСИРАЛИ НА ФИНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ У АТЛЕТИЦИ „БРЗИНОМ ДО ЗВЕЗДА“

На такмичењу у атлетици ,,Брзином до звезда“ које је одржано данас у Великој Плани, где су учествовали ђаци трећег и четвртог разреда под покровитељством Атлетског савеза Србије, ученици ОШ ХИМ постигли су велики успех, Лена Билановић 4/4 и Михаило Банковић 3/1 пласирали су се у финале које ће се одржати у Београду.

Пројектом „Брзином до звезда“ обухваћено је 120 хиљада деце, узраста девет и 10 година, из 400 школа са територије шест региона Републике Србије, укључујући и 17 београдских општина, где је већ одлучено најбољих 30. Kроз организовање предквалификационих трка за избор најбржих осам девојчица и дечака из сваке школе, затим и општине и града, промовише се атлетика као базична спортска дисциплина, поспешује активни начин живота и бављење спортом код деце оба пола, и развијају атлетски клубови широм Србије. Трка супер финала најбржих дечака и девојчица одржаће се у јуну ове године у Београду, као саставни део већег атлетског такмичења, након чега следи и јулски атлетски камп.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ucenici-os-him-se-plasirali-na-finalno-takmicenje-u-atletici-brzinom-do-zvezda/