Početna » УЧЕНИЦИ ОШ ХРШ У ПОСЕТИ ВОЋАРУ У ОКВИРУ ПРОФЕСИОНАЛНЕ ОРИЈЕНТАЦИЈЕ

УЧЕНИЦИ ОШ ХРШ У ПОСЕТИ ВОЋАРУ У ОКВИРУ ПРОФЕСИОНАЛНЕ ОРИЈЕНТАЦИЈЕ

Ученици и одељењске старешине осмог разреда ОШ ХРШ у сарадњи са психологом школе Сузаном Лазић и наставницом домаћинства Миленом Радивојевић, посетили су 19. 9. 2023. фабрику за прераду воћа и поврћа „Воћар С&М Д.О.О.“ у Смедеревској Паланци.Желели смо да у оквиру професионалне оријентације помогнемо ученицима да процене своје вештине, способности и интересовања, али и да се информишу о занимању кроз реалан сусрет. На тај начин спојили смо неке активности из програма професионалне орјентације и практичних тема из домаћинства, једног од предмета слободних наставних активности који се нуди у школи.
Ученици су имали прилику да виде процес производње и прераде паприке, да обиђу магацин тог предузећа и да питају све што их интересује. Они су на лицу места видели услове рада, предности и недостатке тог занимања, захтеве које тражи послодавац.
Наставница српског језика Марина Михајловић претходно је припремила ученике који похађају литерарну секцију да ураде интервју са Радетом Ивановићем, власником и оснивачем фирме.
Сматрам да је посета била корисна за све учеснике. Наставићемо и даље да сарађујемо у домену професионалне оријентације како бисмо ученицима помогли да стекну нова сазнања и искуства о себи и разним занимањима, да би што поузданије донели одлуке у погледу свог даљег образовања и професионалног опредељења.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept