Početna » УЧЕНИЦИ ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ НА АМБИЈЕНТАЛНОЈ НАСТАВИ У ЗАСАВИЦИ

УЧЕНИЦИ ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ НА АМБИЈЕНТАЛНОЈ НАСТАВИ У ЗАСАВИЦИ

Ученици Основне школе „Олга Милошевић“, подручне школе у Водицама, су 13. јуна били у посети специјалном резервату природе Засавица. Ово је била једна од активности у Еразмус+ пројекту „Out and About – raising functional knowledge through outdoor learning“, а циљ је био да ученици кроз амбијенталну наставу, кроз искуствено учење, кроз истраживачки рад, усвоје знања трајније и лакше него у учионици.Сунчан и топао дан дозволио је да се све планиране активности изведу на отвореном. За њих је целодневна настава организована у природи, а реализовани су часови из три предмета: природа и друштво, српски језик и енглески језик. Они су се забављали радећи задатке које су за њих припремиле учитељице Марија Урошевић и Данијела Васић, као и наставница енглеског језика Драгана Андрић. Пошто се настава у овој школи одвија у комбинованим одељењима, акценат приликом извођења пројектних активности је стављен и на вршњачко учење.

Кроз међусобну сарадњу, ученици млађих и старијих разреда помагали су једни другима да савладају задатке. Имали су прилику да виде природна станишта, препознају дивље и домаће животиње о којима су учили и сазнају више о овом природном резервату од водича, током обиласка Засавице бродићем. Пре обиласка, ученици су се подсетили разних врста животиња, а након обиласка су евидентирали које су све животиње и видели. Кроз игру су обновили називе животиња на енглеском језику, а затим направили презентацију у виду постера природних станишта и животиња које у њима живе.

Пошто се у Засавици могу видети многобројна стада коња и магараца, била је то одлична прилика да се кроз драматизацију обнови басна „Коњ и магаре“. Било је говора о користима које људи имају од животиња, а ученици су имали задатак да сазнају шта се од животињских производа може овде набавити. Прoизводи од магарећег млека су били изненађење за све, а посебно њихове високе цене у односу на количину. То је уједно и био додатни математички задатак за четвртаке. Самој активности претходили су часови у школи на којима су се ученици заинтересовали за теме које су обрађиване кроз употребу веб алата и онлајн материјала. Након реализације часова амбијенталне наставе, ученици су у школи обновили и систематизовали градиво радећи занимљиве задатке, попут укрштеница и асоцијација.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept