Početna » УЧЕНИЦИ ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ ОБЕЛЕЖИЛИ ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

УЧЕНИЦИ ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ ОБЕЛЕЖИЛИ ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

Дан српског јединства, слободе и националне заставе је државни празник који се празнује 15. септембра у Републици Србији и Републици Српској. Празник је симболично установљен да се прославља на дан када се обележава пробој Солунског фронта. Циљ празника јесте пре свега оснаживање јединства између српског народа у Републици Србији и Републици Српској, али и јачање култа националне заставе.Дан српског јединства, слободе и националне заставе, у Основној школи “ Олга Милошевић“ обележен је следећим активностима:
– са ученицима од 1. до 4. разреда разговарало се о симболици поменутог празника. Након тога, ученици првог разреда правили су заставице од папира, док су ученици другог, трећег и четвртог разреда правили цветове у црвеној, плавој и белој боји, а затим на паноима у холу школе формирали српску заставу;
– за ученике од 5. до 8. разреда професорка историје, Весна Митровић Пантић, припремила је ПП презентацију, која је приказана ученицима на првом часу. Садржај презентације посвећен је Првом светском рату, пробоју Солунског фронта и државном празнику Дан српског јединства, слободе и националне заставе.
За ученике старијих разреда расписан је ликовни и литерарни конкурс на тему „Српска тробојка“ (са елементима кошаркашке лопте, тениског рекета, срца, неке славне личности… ), а најуспешнији радови ће бити изложени у холу школе.
Свим суграђанима и нашим ученицима честитамо празник уз поруку да следе примере својих славних предака, да кроз живот корачају храбро и поносно уз несебичну љубав према домовини.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept