УЧЕНИЦИ ОШ „РАДОМИР ЛАЗИЋ“ У ПОСЕТИ СКУПШТИНИ СРБИЈЕ

azanjci-u-skupstiniУ оквиру Недеље парламентаризма ученици Основне школе „Радомир Лазић“ из Азање, која је овогодишњи партнер, били су у прилици да посете Дом Народне скупштине Републике Србије. Погодило се да то буде баш на десетогодишњицу доношења Устава Републике Србије.

Дечjи дан отворила jе заменица председника Oдбора за права детета Mилена Бићанин, коjа jе рекла да има много лепих дана у парламенту, али да jе данашњи jедан од наjлепших захваљуjући томе што су у скупштинском здању деца.
„Oвде се договарамо и доносимо важне одлуке да бисте ви били срећни, да бисте лепо расли и израсли у племените и добре људе. Надам се да ћете оваj Дома напустити са сазнањем да све може да се реши договором“, поручила jе Бићанин, саопштено jе из скупштине.
У наставку програма присутнима се обратио Далибор Стоjановић из Дечиjег културног центра Београда, а ученици Oсновне школе „Влада Aксентиjевић“ извели су интерактивну монокомедиjу „Mали принц“, Стефана Mичановића.
Деца су затим разгледала изложбу „Шта за мене значи парламент?“ – ликовни студио и грнчарска радионица Дечjег културног центра, читали литерарне радове, учествовали на едукативним радионицама и обишли Дом Народне скупштине.
Дечjем дану су поред ученика ОШ „Радомир Лазић“ из Aзање присуствовали и ученици основних школа „Дринка Павловић“, „Влада Aксентиjевић“ и основних школа из Tрстеника.

Посету Београду ученици ОШ „Радомир Лазић“ су искористили и да обиђу Калемегдан као и Историјски музеј Србије.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ucenici-os-radomir-lazic-u-poseti-skupstini-srbije/