УЧЕНИЦИ ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ У АКЦИЈИ „С ПРИРОДОМ НА ТИ“

Ученици 2 разреда ОШ „Вук Караџић” из Смедеревске Паланке су се укључили у ГЛОБАЛНУ акцију Дан учионице на отвореном која је у Србији названа „С природом на ти“.

Ту акцију је покренула организација СЕМБЛИ 2012. године. Покрет је кренуо из Лондона уз учешће свега неколико школа, a сада је укључено више од 170 земаља и преко 10 милиона деце широм планете.
Овај покрет два пута у току године позива наставнике у целом свету да реализују барем један час изван учионице – у природи. Деца најлакше уче када су активна и кроз игру, а ако томе додате и природно окружење учење добија вишеструки квалитет.
Oдељење 2/1 ОШ Вук Караџић са својом учитељицом Иваном Манојловић је реализовало 2 часа у нашем прелепом школском дворишту. Из света око нас смо реализовали наставну јединицу „Чувамо природу“ кроз игру – Потрага за благом. Ученици су били у потрази за деловима слагалице, а у зависности од брзине којом су пронашли све делове добили су одговарајући задатак. Најбржа екипа је заливала цвеће, друга екипа је оставила храну за птице које су редовни гости у нашој школи, а најспорија екипа је сaкупљала смеће и разврставала га у одговарајуће канте. Из српског језика смо читали и анализирали басну „Бик и зец“, а потом смо изводили вежбе опонашајући животиње из басне. На крају смо одиграли игру „Бик и зец“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ucenici-os-vuk-karadzic-u-akciji-s-prirodom-na-ti/

1 comment

    • Palančanka on 20/05/2021 at 23:43

    Bravo!
    Decu što više izvoditi u prirodu,da istražuju svet oko sebe i dišu punim plućima.
    Kretanje im je potrebno, druženje,a ne digitalno okruženje.
    Vratite decu i školu prirodi! I obrnuto.

Komentari su onemogućeni.