УЧЕНИЦИ СШ „ЖИКИЦА ДАМЊАНОВИЋ“ НА МЕЂУНАРОДНОМ ТАКМИЧЕЊУ „ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ“

Сваке школске године, организација Достигнућа младих реализује регионално, национално и међународно такмичење за средњошколце западног  Балкана у предузетничким вештинама “Пословни изазов” и које финансијски подржавају Министарство омладине и спорта Републике Србије и Америчка агенција за међународни развој УСАИД и Уникредит банка.

Дана 27. 11. 2019.  године ученици СШ “ Жикица Дамњановић” у Смед.  Паланци учествовали су на том такмичењу које се одржавало у Крагујевцу. То су ученице IV-1 одељења: Вићентијевић Милица, Седларевић Ивана и Петровић Јована биле су одличне у својим тимовима.

Иначе ово такмичење је најбоља припрема за ученике који желе да оснују ученичке компаније – програм у којем такође учествујемо и које се одржава 28. марта 2020. такође у Крагујевцу у ТЦ Плаза.

Ово такмичење има за циљ да ученицима пружи увид у савремени начин пословања и мотивише их да размишљају проактивно и своје идеје спроведу у дело. Развијањем вештина на иновативан начин, ученици унапређују свој предузетнички дух и повећавају могућности за запошљавање.

На почетку такмичења тимови састављени од ученика из различитих школа осмишљавају решење проблема, а  задатак је био да сваки тим осмисли производ или услугу која ће подстаћи младе људе да се здраво хране. Било да је производ намењен деци предшколског узраста или тинејџерима, потребно је било осмислити креативно решење које ће допринети прихватању здравих навика.

На такмичењу је учествовало 25 тимова и све идеје ученика су биле јако добре и инспиративне.

Аутор: Весна Луковић, проф.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ucenici-ss-zikica-damnjanovic-na-medjunarodnom-takmicenju-poslovni-izazov/