УЧЕНИЦИ СШ „ЖИКИЦА ДАМЊАНОВИЋ“ У ПОСЕТИ ВРТИЋУ ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ДЕТЕТА

Светски дан детета или Међународни дан детета је годишњи међународни догађај који се слави 20. новембра. Установљен је од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1954. године са циљем да се у свим државама слави истог дана.

Осмишљен је да промовише међусобну интеракцију и разумевање међу децом и добробит деце у свету. Овај дан се обележава и да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају.
Дечја права су утврђена Ковненцијом о правима детета, усвојеном од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1989. године, а коју су ратификовале 193 земље.

Тим поводом, ученици медицинског смера СШ „Жикица Дамњановић“ су са својим професорима, организовали едукативно- креативне радионице за децу јаслених група у вртићима ПУ „Чика Јова Змај“ и то  Петар Пан и Лептирић.

Циљ ове посете је био да се  скрене пажња и повећа одговорност према деци и поштовању дечијих права. Ученици су деци из вртића, на креативан начин, кроз игру, објаснили како се правилно перу зуби и руке и како да се ослободе страха приликом одласка код лекара.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ucenici-ss-zikica-damnjanovic-u-poseti-vrticu-povodom-svetskog-dana-deteta/