УЧЕНИЧКЕ КОМПАНИЈЕ СШ „ЖИКИЦА ДАМЊАНОВИЋ“ ОРГАНИЗОВАЛЕ ПРОДАЈНУ ИЗЛОЖБУ

У циљу реализације програма Достигнућа млaдих у Србији у СШ „Жикица Дамњановић“ почетком ове школске године oсноване су ученичке компаније. У оквиру ученичких компанија, ученици под надзором својих наставника-ментора, развијају и воде сопствене компаније, са стварним производима. Такође им се пружа могућност да своје производе изнесу на тржиште и управљају зарађеним новцем. На тај начин се оспособљавају за бављењем приватним предузетништвом након завршетка школовања.

У суботу, 7. марта у центру нашег града одржане су продајне изложбе две ученичке компаније. Повод је био обележавње Међународног дана жена па су и производи ових компанија били у складу са тим празником.

Ученичка компанија 5 плус бави се производњом, паковањем и продајом медењака, кекса и крекера од интегралног брашна, а понуди се налази и кекс без глутена. Циљ ове компаније је подстицање и неговање здравог начина живота као и омогућавање веће приступачности и распрострањености одређених дијететских производа.

Kомпанија Природна фантазија се бави израдом производа за личну хигијену и козметичких препарата од природних сировина. Реч је ручно рађеним сапунима који се издвајају од свакодневних по необичним и јединственим облицима, као и о козметичким препаратима који у свом саставу не садрже супстанце које могу штетно да делују на кожу човека, а због своје брже биоразградивости не делују штетно ни човеково окружење.

Аутор СШ Жикица Дамњановић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ucenicke-kompanije-ss-zikica-damnjanovic-organizovale-prodajnu-izlozbu/