УЧЕНИК СШ „ЖИКИЦА ДАМЊАНОВИЋ“ ДОБИО СТИПЕНДИЈУ ЗА СТРУЧНУ ПРАКСУ У БОЛОЊИ

 

Почетком маја месеца био је оглашен позив за ученике средњих стручних школа, само одабраних смерова, за програме стручних пракси у иностранству, а по позиву Интервет WБ, трогодишњег пилот пројекта за интернационализацију система стручног образовања на Западном Балкану.

Привредна комора Србије је овога пута у партнерству са италијанском организацијом Унисер понудила једанаест грантова за праксу у Болоњи, Италија, за септембар 2021. године.
Наша школа је видела могућност за подношење пријаве за два ученика смера пекар, који су се истакли по својим радним способностима на часовима практичне наставе, својим општим успехом, као и знању енглеског језика на нивоу који омогућава неометану комуникацију(који је обавезан језик док су на размени, али И језик на коме се пријава подноси).

Пријаве су поднете у датом року, у њиховој изради је учествовао стручни тим који се састојао од школског психолога, Јелене Јовковић, професора њихове стручне праксе, Милене Јашовић, Еве Бајчетић, професора енглеског језика, и Александра Богићевића, њиховог разредног старешине и професора информатике, који је био задужен за снимане мотивационих видео снимака (саставни део пријаве).

На наше велико задовољство, можемо да се похвалимо да су обе пријаве прихваћене, а да је у ужи избор за мобилност примљен Габријел Тахири, ученик VI3,смер пекар. Његова пријава је била у првих 5, и сада следе наредни кораци као што су потписивање уговора и припреме за мобилност, која би требало да почне у септембру месецу, а трајање краткорочне размене је месец дана. Честитамо нашим ученицима, и надамо се да је ово само први корак у учешћу наше школе на сличним пројектима.

СШ „Жикица Дамњановић”

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ucenik-ss-zikica-damnjanovic-dobio-stipendiju-za-strucnu-praksu-u-bolonji/