УДРУЖЕЊЕ ЖЕНА „ФЕМИНА ОДРЖАЛО ЈОШ ЈЕДНУ РАДИОНИЦУ НА ТЕМУ ПОРОДИЧНОГ НАСИЉА

Трећа радионица на тему породичног насиља над женама одржана је у организацији Удружења жена “Фемина” 10. новембра 2018. године.

Циљ радионице је био да се код полазница повећа ниво знања и информисаности о овом феномену. Основна идеја је била та да свака жена треба да буде упозната са основним информацијама на ову тему, како због себе тако и због себи блиских особа. Радионици је присуствовало 22 жене које су стекле знања о томе шта се све подразумева под насиљем, начинима на које мушкарци постижу дуготрајно насиље над женама, као и последицама изложености насиљу, а затим и добиле основне информације о: правима и могућностима жена које су изложене насиљу, ко све од институција у локалној заједници учествује у њиховој заштити, о механизмима заштите жена од насиља које предвиђа Закон о спречавању насиља у породици, као и о улози УЖ „Фемина“ и СОС телефона и бесплатне правне помоћи у заштити жена са искуством мушког насиља.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/udruzenje-zena-femina-odrzalo-jos-jednu-radionicu-na-temu-porodicnog-nasilja/