УГЛЕДНИ ЧАС У МЕШ ГОША „ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ У КОСМОСУ ПРИМЕНИТИ ТРИГОНОМЕТРИЈУ ПРАВОУГЛОГ ТРОУГЛА ?“

У амфитеатру Машинско-електротехничке школе „ГОША“  одржан је угледни час под називом
ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ У КОСМОСУ ПРИМЕНИТИ ТРИГОНОМЕТРИЈУ ПРАВОУГЛОГ ТРОУГЛА ?

Час су одржале професорке  СНЕЖАНА МИЛОЈКОВИЋ, професор математике и МАЈА ЋИРИЋ, професор српског језика и књижевности у ОДЕЉЕЊУ I – 1 ( Техничар друмског саобраћаја )
Час је замишњен као час систематизације наставне теме: тригонометрија правоуглог троугла коју обрађују ученици првог разреда. У припреми и извођењу самог часа су учествовали сви ученици одељења I – 1, подељени у групе од по два ученика. Свака група је имала задатак да
1° коришћењем интернета или литературе прибави податке о свом делу задатка
2° прави скицу по којој ће решавати свој део задатка
3° решава задатак
4° прави пано са објашњењем
5° презенује одељењу групни рад
Овај део часа је ученик I – 4 Василије Радовановић забележио помоћу свог фото апарата.

Затим је професорка Маја Ћирић, професорка српског језика и књижевности одабрала четири ученика који су имали задатак да на најбољи могући начин спреме улоге за позоришну представу КОСМИЧКА БАЈКА… Посао професорке Маје састојао се у режији драмског текста, сценском говору и покрету глумаца, учествовању у сценографији као и у помоћи ученицима да казивање текста прати емоција, покрет и мимика.
Глумци : Толић Марија – космонаут Марија, Глишић Лазар – космонаут Милош, Јелић Јелена – добра вила и Тодор Николић – наратор трудили су се да своје задате ликове презентује на прави начин.

Професорка Снежана Милојковић их је увела у саму бајку , водила кроз њу и на крају заокружила целу причу кроз интеракцију са ученицима који су присуствовали часу – кроз понављање презентованог градива.

Самом часу су присуствовали многобројни професори наше школе међу којима су :
Слађана Милић, Милијана Агатоновић, Тања Ћирић, Данијела Станојловић, Сања Рајић, Наталија Милојковић, Живорад Стојковић, Александра Ивановић, Љиљана Марган Симоновић, Ивица Петровић са одељењима код којих су имали тада часове.

Професорка Наташа Миљевић је све ово овековечила својим фотографијама које можете видети у презентацији професорке Снежане Милојковић на овом сајту…

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ugledni-cas-u-mes-gosa-da-li-je-moguce-u-kosmosu-primeniti-trigonometriju-pravouglog-trougla/