Početna » УГОСТИТЕЉСКЕ УСЛУГЕ ПОСКУПЕЛЕ И У ФЕБРУАРУ

УГОСТИТЕЉСКЕ УСЛУГЕ ПОСКУПЕЛЕ И У ФЕБРУАРУ

од Паланка данас
0 Коментар

Иако укупна инфлација у Србији бележи пад, угоститељске услуге и даље су у значајном порасту, чак за више од 10% у односу на исти период прошле године.Према подацима Републичког завода за статистику (РЗС), угоститељске услуге у Србији поскупеле су за 1,4% у фебруару у односу на јануар, док је годишњи раст цена у овом сектору износио 10,2%.

Анализирајући детаљније, храна је поскупела за 0,6% у односу на претходни месец, при чему су готова јела бележила највећи скок цена од 0,9%. Алкохолна пића су поскупела за 0,7%, док је код безалкохолних пића забележен раст цена од 0,5%. Посебно издвајамо да су преноћишта забележила најзначајније поскупљење од 5,6%.

У Војводини, поскупљење угоститељских услуга било је мање него на нивоу целе Републике, износило је 1,1%. У овом региону, храна и алкохолна пића су забележили раст цена од 1%, безалкохолна пића од 1,5%, док су преноћишта поскупела за 0,8%.

Иако је укупна инфлација у фебруару опала на 5,5%, према проценама Народне банке Србије, угоститељске услуге и даље показују стабилан тренд раста цена.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept