УХАПШЕН ОСУМЊИЧЕНИ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ ЗБОГ ПОДМЕТАЊА ПОЖАРА У АУТО-МЕХАНИЧАРСКОЈ РАДЊИ

Припадници Министарства унутрашњих послова у Великој Плани ухапсили су Ђ. Д. (38) из околине Велике Плане, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко дело против опште сигурности.

Он је осумњичен да је синоћ око 22.40 часова, подметнуо пожар у аутомеханичарској радњи на ауто-путу Ниш-Београд код Лозовичке чесме.

Како се сумња, ухапшени који је повремено радио у ауто-сервису пожар је подметнуо у помоћној просторији, употребом бензина.

По избијању пожара он је изашао из помоћне просторије и двојици радника, који су још увек били у сервису, рекао да је избио пожар и да напусте радионицу. Радници су покушали да угасе пожар, али у томе нису успели, јер се пожар, због великог броја ауто-гума, брзо проширио, па су позвали ватрогасце који су угасили ватру.

У пожару нико није повређен, али је у потпуности изгорела сва опрема, алати, канцеларија, помоћне просторије, један аутомобил и око 100 аутомобилских гума.

Осумњичени је ноћас, само неколико сати након извршења кривичног дела, пронађен и  ухапшен. Њему је, по налогу тужиоца, одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити спроведен основном јавном тужиоцу у Великој Плани.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/uhapsen-osumnjiceni-u-velikoj-plani-zbog-podmetanja-pozara-u-auto-mehanicarskoj-radnji/