УХАПШЕН ПЛАЊАНИН ЗБОГ ФАЛСИФИКОВАЊА КОВИД ПОТВРДА И ИСПРАВА

Припадници криминалистичке полиције Полицијске управе у Смедереву открили су у околини Велике Плане илегалну штампарију и ухапсили П. С. (57) из Велике Плане због постојања основа сумње да је извршио кривично дело фалсификовање исправе.

На основу оперативних сазнања да П. С. израђује и продаје фалсификоване потврде о резултатима тестирања на ковид, инспектори су у претресу његове куће пронашли опрему за штампање којом је, како се сумња, израђивао фалсификована документа високог квалитета са рељефним жиговима и холограмима.

Осим опреме, нађено је и више бланко и попуњених потврда Института за јавно здравље, аустријских потврда о вакцинацији, диплома средњих школа, страних саобраћајних дозвола, лиценци за обављање послова електричних инсталација и техничара за рачунарске мреже, као и сертификата о положеном курсу немачког језика.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен основном јавном тужиоцу у Великој Плани.

Полицијски службеници настављају рад на овом случају како би идентификовали особе којима је П. С, како се сумња, израђивао фалсификована документа.

 

ПУ Смедерево

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/uhapsen-planjanin-zbog-falsifikovanja-kovid-potvrda-i-isprava/