УХАПШЕНИ ПАЛАНАЧКИ ПОЛИЦАЈЦИ ЗБОГ ФАЛСИФИКОВАЊА

У акцији „Аурора“, припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним јавним тужилаштвима, Пореском полицијом и Управом царине, у циљу сузбијања финансијског криминала, корупције и сиве економије, ухапсили су 38 особа међу којима су и полицијски службеници Полицијске станице у Смедеревској Паланци.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву, у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у Великој Плани, ухапсили су  полицијске службенике Полицијске станице Смедеревска Паланка И. С. (1985) и М.Ј. (1970) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело фалсификовање службене исправе.

Ухапшени  И.С. се сумњичи да је у току 2015. и 2016. године сачинио 8 извештаја о извршеним теренским проверама за извесно лице, у које је унео нетачне податке, а да при томе није спровео детаљне провере на терену.

Након тога је М.Ј., како се сумња, прво сачинио фалсификовани образац захтева за издавање одобрења за набавку оружја за исто лице, а затим у  фебруару 2016. и четири фалсификована одбрења за набавку оружја на исто лице.

МУП СРБИЈЕ

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/uhapseni-palanacki-policajci-zbog-falsifikovanja/