Početna » СВАШТА ЉУДИ ПОКУШАВАЈУ ДА НЕПРИЈАВЉЕНО ПРЕНЕСУ ПРЕКО ГРАНИЦЕ-И АУТОМОБИЛИ СЕ ШВЕРЦУЈУ

СВАШТА ЉУДИ ПОКУШАВАЈУ ДА НЕПРИЈАВЉЕНО ПРЕНЕСУ ПРЕКО ГРАНИЦЕ-И АУТОМОБИЛИ СЕ ШВЕРЦУЈУ

У мору робе коју кријумчари свакодневно покушавају да прокријумчаре преко границе, посебно место заузимају аутомобили, па су тако царински службеници у свакодневном раду сведоци необичних покушаја кријумчарења свих врста аутомобила: од олдтајмера до најлуксузнијих верзија четвороточкаша.

од Паланка данас
0 Коментар

Фото Управа царине Републике Србије

Иако навикнути на покушаје скривања или непријављивања разне робе, царински службеници на испостави Горњи Милановац су били затечени несвакидашњим призором када су у 29. фебруара 2024. године испод цераде једног камиона угледали сакривен цео аутомобил.Необичан случај је откривен када је, захваљујући анализи ризика, царински службеник изашао да обави преглед пристиглог камиона који је према документацији из Словеније ка Србији превозио товар сировина за производњу боја и лакова.

Након што је са возила уклоњена церада, у товару је поред пријављене робе уочен и “BMW“ без регистарских ознака за чији утовар је било потребно ангажовати виљушкар, а потом га и добро обезбедити да се не би померао током вожње.

За викенд је и на граничном прелазу Батровци спречен један покушај да се из земље преко границе превезе луксузни аутомобил “Porsche Panamera 4s“ чија је вредност процењена на преко 77.000 евра.

Случај је откривен када је на излаз из земље пристигао скупоцени аутомобил стране регистрације за чијим је воланом био српски држављанин.

На питање царинског службеника да ли има нешто да пријави, возач аутомобила је одговорио одрично, а потом је током детаљне контроле утврђено да он заправо није власник возила којим се упутио у иностранство.

7Фото Управа царина Републике Србије

Како домаћи држављанин који се нашао за воланом, у тренутку контроле није поседовао ни боравишну ни радну визу у иностранству, што је предуслов за управљање возилом са страним регистарским ознакама, ауто је привремено задржан до окончања поступка.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept