УКИДАЊЕ РОМИНГА СА ГРЧКОМ И ТЕРИТОРИЈОМ ЗАПАДНОГ БАЛКАНА ОД 1. ЈУЛА

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изјавила је данас да се 1. јула за грађане Србије укида плаћање роминга у Грчкој и да грађани неће плаћати тарифу за иностранство.

Ради се о споразуму којим се укида плаћање роминга, односно, грађани више неће плаћати цену роминга која је постојала до сада, него ће у Грчкој имати исте цене као у домаћем саобраћају, рекла је Матић за ТВ Пинк.

Министарка је подсетила да од 1. јула ступа на снагу последња фаза имплементације споразума о смањењу, односно укидању плаћања цена роминга на територији Западног Балкана.

То значи да у Црној Гори, Босни и Херцеговини, Северној Македонији и Албанији нећемо плаћати роминг, него ће у овим земљама важити цене из пакета као у домаћем саобраћају, а њима се придружује и Грчка, рекла је Матић.

Министарка је рекла да су преговори Србије и Грчке о укидању роминга трајали годину и по и да је прошле године постигннут начелни договор, али да је коначни споразум постигнут током недавне посете премијерке Ане Брнабић Атини.

Премијерка је у разговору са грчким премијером дефинитивно договорила укидање плаћања роминга, рекла је Матић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ukidanje-rominga-sa-grckom-i-teritorijom-zapadnog-balkana-od-1-jula/