УКИНУТА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ДЕЛОВИМА ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ

На предлог Општинског штаба за ванредне ситуације, председник општине Велика Плана, Игор Матковић, укинуо је данас ванредну ситуацију уведену 13.јуна у МЗ Лозовик и деловима подручја месних заједница Милошевац и Крњево.
Ванредна ситуација је проглашена услед великог интензитета кишних падавина, олујног ветра и града који су изазвали последице по становиштво и материјална добра.
Како је дошло до престанка опасности по становништво, материјална добра и животну средину, као и престанка потребе за спровођење мера заштите и спасавања од елементарних непогода и других несрећа, укинута је ванредна ситуација у поменутим деловина општине Велика Плана, саопштено је у образложењу Општинског штаба за ванредне ситуације.
На дневном реду данашње седнице Општинског штаба за ванредне ситуације, нашло се и  упознавање са активностима из оперативног плана за одбрану од поплава за воде другог реда и годишњег програма мера и активности на смањењу ризика од поплава за 2018. на територији општине Велика Плана.
Разматрано је и стање система за узбуњивање и учешће у изради студија покривености система јавног узбуњивања на територији општине Велика Плана.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ukinuta-vanredna-situacija-u-delovima-velike-plane/