УКЛОЊЕН СТОГОДИШЊИ ЕЛЕКТРИЧНИ СТУБ КРАЈПУТАШ

Последњи челични стуб, који датира из 1922 године, сведок почетка електрификације у Смедеревској Паланци је уклоњен са места на коме је ето одолевао скоро 100 година.

Налазио се на углу Француске и улице Светог Саве, а осим за електричне и телефонске каблове имао је корисну улогу и за закључавање бицикла. Али ето дошао је тренутак да плати данак прогресу, тако да је реконструкцијом Француске улице морао да буде уклоњен пошто се налазио уз саму ивицу пута и сметао је проширењу коловоза.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/uklonjen-stogodisnji-elektricni-stub-krajputas/

5 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Goran on 04/07/2020 at 15:17

  Gospodine Vucen, danas ste izgubili dva glasa iz moje porodice. Nije bilo tesko a ni skupo premestiti toranj. Ako vam bude zasmetala crkva hocete i nju srusiti?

  • Nik on 04/07/2020 at 10:55

  Toliko kulturologa koji inače bacaju smeće kroz prozor automobila

  • paja on 04/07/2020 at 08:52

  Stub je vec juce zavrsio u STAROJ VAROSI, prodat u staro gvozdje. Umesto da je postavljen u nekom parku sa tablom da je to prvi elektricni stub u Sm. Palanci. Grozota. Toliko o postovanju proslosti. A ko ne postuje proslost ne postuje ni buducnost.

   • Goca on 04/07/2020 at 15:51

   Svaka cast i g.dinu Paji distribuciji!.Predlozi na mestu 100% .Ali na zalost uzalud.Nema lo da ih cuje a i prihvati! Zar ne vodite ljudi da ovim gradom upravljaju osobe kojima je samo licna dobit i promocija bitna! Da nije tako mnogo sto sta bi bolje funkcionisalo bolje! Ali umislili celnici da su Vucic! A omi njemu ni prici ne mogu ni radom a ni kulturom! Zali Boze Palanku sa ovakvim rukovodstvom!

  • Distribucija on 03/07/2020 at 06:52

  Ne bi trebalo da ga uniste, vec da ga premeste na neko drugo odgovarajuce mesto, gde bi istovremeno podsecao o proslim vremenima i imao neku korisnu funkciju.

Komentari su onemogućeni.