Početna » УКОЛИКО ЈЕ ИСТЕКЛО ВИШЕ ОД 60 ДАНА МОРАТЕ ВРАТИТИ РЕГИСТАРСКЕ ТАБЛИЦЕ

УКОЛИКО ЈЕ ИСТЕКЛО ВИШЕ ОД 60 ДАНА МОРАТЕ ВРАТИТИ РЕГИСТАРСКЕ ТАБЛИЦЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Истекла вам је регистрација возила а то нисте приметили! У случају да је од истека регистрације прошло мање од 30. дана регистрацију можете обавити без враћања таблица. Уколико је истекло више од 60. дана морате вратити регистарске таблице.
Након 60 дана од дана истека важења регистрационе налепнице, није могуће извршити њено продужење са истом регистарском ознаком, већ је неопходно вратити регистарске таблице и поднети захтев за издавање нове саобраћајне дозволе и регистарских таблица, што значајно увећава трошкове продужетка регистрације.

Полицијски службеник који у саобраћају затекне возача који управлја возилом коме је истекао рок важења регистрационе налепнице, издаће возачу прекршајни налог, а возило ће исклјучити из саобраћаја и од возача ће одузети регистарске таблице.

Законом о безбедности саобраћаја на путевима прописано је да моторно и приклјучно возило не сме да учествује у саобраћају на путу након истека рока важења регистрационе налепнице.

За власнике, односно кориснике возила који не врате регистарске таблице у року од 60 дана од дана истека важења регистрационе налепнице, Законом о безбедности саобраћаја на путевима је прописана новчана казна у износу од 10.000 до 20.000 динара, уколико је власник, односно корисник физичко лице, новчана казна у фиксном износу од 20.000 динара уколико је власник, односно корисник предузетник и новчана казна од 50.000 до 600.000 динара уколико је власник, односно корисник правно лице.

У случају саобраћајне незгоде коју изазове возач возила коме је истекао рок важења регистрационе налепнице, односно рок полисе осигурања, штету надокнађује Удружење осигуравача Србије, али се након тога, регресни захтев у висини исплаћеног износа накнаде штете, камате, судских и других трошкова, остварује од власника возила, без обзира на то ко је управлјао возилом у незгоди.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept