УЛИЦА 10. ОКТОБРА И ДЕО ПРВОГ СРПСКОГ УСТАНКА ПОСТАЈУ ЈЕДНОСМЕРНЕ

На основу одлуке о безбедности саобраћаја на путевима Општине Смедеревска Паланка, због великог броја притужби од стране грађана који живе у ужем центру града у делу улице Првог Српског Устанка ( из правца Дечијег диспанзера ка Воћар згради) улице 10. октобра ( из правца Музичке школе ка улици Вука Kараџића) врши се следећа измена саобраћаја тако што ће се из двосмерног режима увести режим једносмерног саобраћајног тока у делу улице Првог Српског Устанка,од улице Др. Рајса до улице 10. октобра и улице 10. октобра од улице Првог Српског Устанка до улице Вука Kараџића.

Одлука ступа на снагу од 20.01.2022 године.

Предметне улице спадају у групу градских саобраћајница са високо фреквентним саобраћајем. Из тог разлога често долази до конфликтних ситуација између учесника у саобраћају, који не могу на слободан и безбедан начин да изврше мимоилажење.Сходно томе, првенствено из безбедностних разлога потребно је изненити режим саобраћаја тако што ће се из двосмерног режима увести режим једносмерних саобраћајних токова.
Молим и апелујем на све наше суграђане да имају разумевања, ову одлуку доносимо исклучиво због безбедности свих наших учесника у саобраћају, како пешака тако и возача.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ulica-10-oktobra-i-deo-prvog-srpskog-ustanka-postaju-jednosmerne/