УЛТРАМАРАТОНАЦ ТРЧИ ЗА МАЛОГ ВЛАДУ ОД ПАНЧЕВА ДО СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ

Kако би се сакупио неопходан новац за даље лечење малог Владимира Ђорђевића из Панчева, који болује од цисте на мозгу, репрезентативац Србије у ултрамаратону Жељко Зељковић одлучио је да истрчи 80 км од Панчева до Смедеревске Паланке, а сви људи добре воље моћи ће да купе километре и на тај начин донирају новац.

Увек сам волео хуманитарно да радим. Хоћу да дам своје срце, тело и ноге за малог Владу. То ће бити најлепши километри у мом животу, рекао је Жељко Зељковић.

Наиме, Жељко ће започети овај „ултрамаратон“ 15. фебруара и он ће трајати један дан. Њему ће се у току трке придружити пријатељи, тркачи из нашег града, као и из Смедеревске Паланке, а на самом крају ће бити организован дочек за ултрамаратонца где ће га чекати и мали Влада.

Сви они који желе да подрже инцијативу овог репрезентативца моћи ће да унапред откупе километре које ће прећи, а то ће једноставно моћи да ураде тако што ће извршити уплату од 1000 динара па навише, на жиро рачун за помоћ Влади.

Уплате се могу извршити на рачун Синише Ђорђевића број 340-32110017-94 „Ерсте банке”, са назнаком „(редни број) километар”. За уплате из иностранства активан је девизни рачун број: ибан: РС35340764316401299932 СИФ-код је ГИБАРС22. Kонтакт:  djordjevicsinisa86@gmail.com.

За операцију у Турској Ђорђевићима је потребно 27.000 евра. Пошто је у петочланој породици само отац запослен, до сад су организоване бројне хуманитарне акције прикупљања новца за Владино лечење, али је новац искоришћен за претходне операције и контроле у Турској и Русији. Борба за Владино оздрављење траје дуже од три године. Kада је имао шест година, дијагностикована му је епилепсија, након чега су утврђени проблеми и урађене операције тумора на једном бубрегу и на срцу, а за захват на мозгу, који је коштао 40.000 евра и који је требало урадити у Русији, још увек нема довољно новца.

Од септембра ове године укинута им је и туђа нега и помоћ, што је њихову ситуацију додатно отежало. Породици Ђорђевић је само за лекове малог Владе, потребно 500 евра месечно.

Мирјана Марић Величковић 013 ИНФО Панчево

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ultramaratonac-trci-za-malog-vladu-od-panceva-do-smederevske-palanke/