УНИФОРМЕ ЗА ЂАКЕ СВЕ ИЗВЕСНИЈЕ

У школама у Србији највероватније ће бити уведене униформе за ђаке, изјавила је данас саветница министра просвете Драгана Миловановић.

„Почели су да стижу одговори на анкете које су давале школскеуправе и како ствари за сада стоје, делује да хоће. Само ћемо видети у ком моделу и када”, рекла је Миловановић.

Она је на РТС-у рекла да се припрема више нових закона који ће ускоро бити у скупштинској процедури.

„Данас би требало да буде готова платформа за кровни Закон о основама система васпитања и образовања. Такође, данас ће бити готов Нацрт закона о дуланом образовању, а већ је готов и Нацрт закона о високом образовању. Приводи се крају и Нацрт закона о основном и средњем образовању”, рекла је Миловановић.

Она је казала да ће у другом полугодишту бити уведене новине за основце, које ће тек бити представљене.

„А, следеће школске године у пети разред основе школе, ако све процедуре буду испоштоване, а надамо се да хоће, улази се у нови образовни циклус у коме ће деца имати информатику као редован предмет. Такође, имаће и елементе предузетничког васпитања и образовања кроз неке друге предмете”, рекла је Миловановић.

Она је казала да ће се на другачији начин третирати и проблем физичког и здравственог васпитања односно да ће бити ојачана та компонента.

„Појачаће се број изборних активности у школама”, додала је Миловановић.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/uniforme-za-djake-sve-izvesnije/