Početna » УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ ПРЕКО ПОРТАЛА МОЈА СРЕДЊА ШКОЛА

УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ ПРЕКО ПОРТАЛА МОЈА СРЕДЊА ШКОЛА

од Паланка данас
0 Коментар

Све активности везане за завршетак основне школе и упис у средњу школу и ове године обављаће се без подношења иједног папира, путем портала Моја средња школа, www.mojasrednjaskola.gov.rs, саопштило је Министарство просвете.

Од 2021. године, родитељи једним приступом на порталу Моја средња школа могу да стекну увид у све неопходне резултате и спроведу све кораке за електронски упис детета у средњу школу.На наведеном порталу родитељи и други законски заступници ће моћи електронским путем, прво да пријаве своје дете за полагање пријемног испита за упис у специјализована одељења гимназија и уметничких школа.

Пријемни испити за ове школе, у складу са конкурсом који расписује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, биће реализовани у средњим школама од 12. до 21. маја, а родитељи ће увид у резултате моћи такође да погледају онлајн.

Завршни испит на крају основног образовања, према Kалендару образовно-васпитног рада, биће одржан од 21, 22. и 23.. јуна.

Родитељи ће такође имати увид у прелиминарне резултате завршног испита на порталу Моја средња школа.

На истом порталу подносиће се и жалбе на резултате завршног испита.

И ове године листа жеља ће моћи да се поднесе путем портала Моја средња школа, уз могућност неограничених измена и допуна.

Они који не искористе предност електронског подношења листе жеља, листу жеља могу поднети у папирном облику у школама.

На самом крају, родитељи ће на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама.

Упис у средње школе ће моћи да се обави комплетно електронским путем, користећи наведени портал. Повезивањем са системом здравства први пут је омогућен и електронски упис и за све ученике који уписују профиле за које је потребан здравствени преглед, под условом да су га обавили до тренутка подношења електронске пријаве за упис.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept