УПОЗНАЈ СВОЈЕ НАСЕЉЕ-ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРНА АМБИЈЕНТАЛНА НАСТАВА

У амбијенталној настави остварује се принцип очигледности, теорија се повезује са праксом и знања постају трајнија. Путем овог вида наставе ученици се осамостаљују, оспособљавају за коришћење различитих извора знања, као и за повезивање знања из различитих области.

Своја знања примењују практично приликом решавања проблема у свакодневном животу. На овај начин се остварају услови за што разноврсније и креативније учешће ученика у наставном процесу. Поред позитивног утицаја на мотивацију ученика, предност амбијенталне наставе је и у томе што су ученици у ситуацији да самостално истражују и буду у директном контакту са бројним и разноврсним изворима знања.
Ученици учитељице Милице Грашић, су у четвртак 28.10. кроз амбијенталну наставу, имали прилику да провере своја знања везана за познавање насеља у коме живе. Испланирано је да ученици посете седам различитих локација: Народни музеј, ПС Смедеревска ПАланка, Културни центар, Аутобуску станицу, Железничку станицу, Библиотеку и Пекару ,,Лолек“.
Деца су имала прилику да своја знања употпуне, али и да их примене у пракси. Боравак на свакој од локација за њих је представљао незаборавно искуство. Захваљујемо се свима на гостопримству и надамо се да ћемо ускоро поновити посету.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/upoznaj-svoje-naselje-interdisciplinarna-ambijentalna-nastava/