Početna » УПОЗОРЕЊЕ „БАТУТА” ЗА ВИКЕНД Стиже нови талас опасних врућина у овим градовима ће бити температура опасна по здравље!

УПОЗОРЕЊЕ „БАТУТА” ЗА ВИКЕНД Стиже нови талас опасних врућина у овим градовима ће бити температура опасна по здравље!

По биометеоролошкој прогнози Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", у недељу, 30. јуна време у Србији ће бити опасно по здравље, па је са тим у вези упаљен наранџасти аларм.

о значи да може да дође до топлотног стреса, а у ризику је пет категорија становништва – мала деца, труднице, стари, хронично оболели пацијенти и особе које имају проблеме са кожом.



Дан раније, у суботу, 29. јуна биће упаљен жути аларм у Зрењанину, где ће максимална температура бити 32 степена, и потенцијално опасни временски услови.

Како се наводи у најновијој биометеоролошкој прогнози „Батута“, наранџасти ниво упозорења у недељу је упаљен у неколико градова, а очекује се максимална температура до 36 степени, колико ће бити у Лозници.

Своју табелу упозорења Институт „Батут“ је поделио у 4 боје – зелену, жуту, наранџасту и црвену. Све док се табела зелени, време је безбедно по здравље.

Према табели, наранџасто упозорење биће у недељу у Београду, Кикинди, Зрењанину, Лозници и Ваљеву.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept