УПОЗОРЕЊЕ: ОД СУТРА 5 ДО 10 ЦМ НОВОГ СНЕГА

Републички хидрометеоролошки завод објавио је упозорење на снежне падавине и повећање снежног покривача, које важи од сутра за подручје Србије.

Сутра по подне и увече на северу земље се очекује 5 до 10 центиметара новог снега.

Током ноћи ка недељи и у недељу у осталим крајевима, биће око 10 цм новог снега, а у западним, централним и јужним крајевима и у планинским пределима локално и више.

Дуваће јак, у планинским пределима олујни, северни и северозападни ветар, уз вејавицу и стварање снежних наноса, додаје се у упозорењу.

У Србији ће сутра ујутру бити претежно ведро и хладно са умереним мразем, а наоблачење са снегом, које ће током јутра и преподнева захватити северне крајеве, током дана прошириће се на целу земљу.

Више падавина се очекује увече и током ноћи када ће доћи до повечања висине снежног покривача, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Ветар слаб и умерен, увече у појачању. Јутарња температура од -10 степени до -5 Ц, а највиша дневна од -4 Ц до 2 Ц.

У Београду ће јутро бити претежно ведро и хладно са умереним мразем. Пре подне постепено повећање облачности, по подне и увече са снегом. Више падавина се очекује током ноћи, када ће доћи до повећања висине снежног покривача. Ветар слаб и умерен, југозападни, увече у скретању на северозападни правац. Јутарња температура од -8 Ц до -5 Ц, а највиша дневна око 1 Ц.

Према прогнози за наредних седам дана, у Србији ће до уторка бити хладно, у јутарњим сатима са мразом, а највиша дневна температура у већини места испод нуле. У недељу ће повремено бити снега уз даље повећање висине снежног покривача. Више снега се очекује у западним, централним и јужним крајевима. Дуваће умерен и јак, у планинским пределима олујни северни и северозападни ветар уз појаву снежних наноса и вејавице. У понедељак у већем делу земље биће суво, само на југозападу и југу местимично са снегом уз постепени престанак падавина, док ће у уторак бити суво у целој земљи. Од среде облачно са падавинама, уз мањи пораст температуре.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/upozorenje-od-sutra-5-do-cm-novog-snega/