УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: У СРБИЈУ СТИЖУ ЛЕДЕНИ ДАНИ, ВЕТАР ОЛУЈНЕ ЈАЧИНЕ

Од недеље па до 1. марта на подручју Србије биће ледени дани, у јутарњим сатима биће умерен, локално и јак мраз, а у већини места у земљи температуре ће се кретати од -10 до -5 Ц, док ће дневна температура бити од -6 до -2 Ц саопштио је данас Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

У недељу 25. фебруара и почетком наредне седмице очекују се нове снежне падавине уз формирање, односно повећање висине снежног покривача.

Очекивана висина снега је од 5 до 10 цм на северу, од 10 до 20 цм у осталим пределима, а на планинама локално и више.

У Србији ће сутра бити претежно облачно, местимично са кишом, ујутру и са суснежицом, само у Тимочкој Крајини, на северу Војводине и на планинама са снегом уз мање повећање висине снежног покривача.

Чешће падавине очекују се ујутру и пре подне, прецизирају у РХМЗ.

Ветар ће бити слаб и умерен, у кошавском подручју местимично и јак, југоисточни и

источни, на југу Баната повремено са ударима олујне јачине.

Уз јак и олујни ветар на планинама источне Србије могућа је појава снежних наноса. Јутарња температура од -1 до 4 Ц, највиша дневна од 1 Ц на северу и у Тимочкој Крајини до 8 Ц у централним и јужним крајевима.

У Београду ће сутра бити претежно облачно, већи део дана без падавина, само је повремено могућа слаба киша, а ујутру и суснежица.

Очекује се умерен ветар, повремено и јак, југоисточни, а јутарња температура ће бити око 1 Ц, док ће највиша дневна достићи око 4 Ц.

У петак у већем делу Србије се очекује престанак падавина, само ће се у Тимочкој Крајини задржати облачно време са снегом.

У суботу на северу суво, у осталом делу са слабим падавинама. Од недеље веома хладно уз нове снезне падавине и формирање, повећање висине снежног покривача.

У јутарњим сатима умерен и јак мраз, а дневна температура испод нултог подеока.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/upozorenje-rhmz-u-srbiju-stizu-ledeni-dani-vetar-olujne-jacine/