УПОЗОРЕЊЕ ЗА ВОЗАЧЕ: СНЕГ ОТЕЖАВА САОБРАЋАЈ

У целој Србији јутрос пада снег, температуре су око нуле, а због обилних снежних падавинама и на путевима у нижим пределима може бити снега на коловозу, што додатно отежава већ зимске услове вожње.

Сви прилази зимским туристичким центрима су проходни, путеви су очишћени у пуној ширини, али на њима има снега на коловозу до пет центиметара, па је, поред добрих зимских гума, обавезна употреба ланаца, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

ЈП „Путеви Србије“ упозорава да постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

Овог јутра магле има на следећим путним правцима: гранични прелаз Хоргош-петља Сириг; Хоргош (веза са државним путем 13)-Суботица-Бачка Топола-Мали Иђош-Фекетић; државна граница са Мађарском (гранични прелаз Бајмок)-Бајмок; Вратарница-Књажевац-Сврљиг (Попшица); Бајмок-Бачка Топола-Горњи Брег (веза са државним путем 102); Бачка Топола-Липар; Бачка Топола-Багремово; Стари Жедник-Чантавир-Торњош.

Према најновијим информацијама Управе граничне полиције, на нашим путничким терминалима нема дужих задржавања, док теретна моторна возила на излаз из земље чекају више сати – на Батровцима девет сати, на Шиду шест, на Хоргошу четири и на Келебији око три сата.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/upozorenje-za-vozace-sneg-otezava-saobracaj/