Početna » УПРАВО СУ ОБЈАВЉЕНЕ КОНАЧНЕ РАНГ ЛИСТЕ ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА И КРЕДИТА: Проверите да ли сте на списку

УПРАВО СУ ОБЈАВЉЕНЕ КОНАЧНЕ РАНГ ЛИСТЕ ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА И КРЕДИТА: Проверите да ли сте на списку

Министарства и Фонд за младе таленте подсећају све кандидате да, у складу са законом, могу бити корисници само једне стипендије која се исплаћује из буџета Републике Србије

од Паланка данас
0 Коментар

Министарство просвете објавило је Коначну листу кандидата за доделу студентских кредита и стипендија, као и Коначну листу ученика и студената који ће у школској 2023/2024. години примати стипендију за изузетно надарене ученике и студенте, док је Фонд за младе таленте, који се налази у оквиру Министарства науке, технолошког развоја и иновација, објавио Прелиминарну листу кандидата за стипендију ”Доситеја”, док ће коначну листу објавити 25. јануара 2024. године.Министарства и Фонд за младе таленте подсећају све кандидате да, у складу са законом, могу бити корисници само једне стипендије која се исплаћује из буџета Републике Србије. У случају да је кандидат конкурисао и добио стипендије више различитих институција, мора се одлучити за једну и о својој одлуци о одрицању обавести институцију од чије стипендије одустаје, најкасније до 31. јануара 2024. године:

У случају да одустаје од стипендије Министарства просвете, потребно је
послати обавештење на мејл studentski.krediti@posted.co.rs
У случају да одустаје од стипендије Фонда за младе таленте Републике Србије, потребно је послати обавештење на мејл адресу fond.konkursi@nitra.gov.rs
Министарство просвете и Министарство науке, технолошког развоја и иновација у претходном периоду унапредили су систем и синхронизовали активности на реализацији конкурса за доделу стипендија студентима, чиме је превазиђен изазов дуплирања стипендија.


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept