УРЕЂЕНИ ПУТНИ ПРЕЛАЗИ „КУСАДАК“ И „ПАЛАНКА“

На путним прелазима „Кусадак“ и „Паланка“ на прузи Београд – Ниш током протеклих неколико дана обављена је замена колосечних решетки, које су последњи пут биле замењене пре 17 година. У периоду од 1 до 9. јуна рађени су припремни радови за замену колосечних решетки у станицама Младеновац, односно Смедеревска Паланка.

 

На путном прелазу „Кусадак“, на излазу из Кусадка у правцу Београда 9. и 10. јуна обављена је демонтажа бетонских плоча, замена туцаника као и уклањање старе колосечне решетке у дужини од 25 метара. Постављена је нова колосечна решетка, као и бетонске плоче на овом путном прелазу.

Радови су обављени  11 и 12. јуна и на путном прелазу „Паланка“, на излазу за Велику Плану, где је такође замењена постојећа колосечна решетка у дужини од 15 метара. На овом путном прелазу постављени су гумени панели и бетонски прагови.

На уређењу оба путна прелаза били су ангажовани радници „Инфраструктуре железнице Србије“, а радило се током ноћи, како би се што мање утицало на функционисање железничког саобраћаја.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/uredjeni-putni-prelazi-kusadak-i-palanka/