УРУЧЕНЕ ПРВЕ ПЕНЗИОНЕРСКЕ ИДЕНТИФИКАЦИОНЕ КАРТИЦЕ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић свечано је уручио прве сениорске идентификационе картице председницима општина и директорима филијала на територији целе Србије.

„Идеја о увођењу ових бесплатних пензионих картица настала је прошле године, која је обележена као година међугенерацијске солидарности. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и ПИО фонд желели су да њиховим увођењем пензионерима пруже безбедност, када су у питању подаци о личности, али и бројне попусте у сарадњи са друштвено одговорним компанијама“, рекао је Ђорђевић и додао да верује да ће до краја априла, сваки пензионер у рукама имати своју бесплатну картицу, коју ће моћи или лично да подигне у филијали где припада или ће бити достављена на кућну адресу поштом.

Ђорђевић је напоменуо  да картица са предње стране садржи лични број, име, презиме и филијалу у којој лице прима пензију, док се на полеђини налази начин и упутство за њено коришћење. Министар је рекао да се израђују у милион и 750 хиљада примерака, сваки пензионер у Србији ће је добити  и захвалио на изузетној сарадњи и експедитивности ПИО фонду и директорки Драгани Калиновић.

„Влада Републике Србије радиће још више и боље за наше најстарије грађане, јер жели да им на неки начин захвали на свему што су урадили за своју земљу. Ово је само једна у низу ствари које планирамо да урадимо за њих и верујемо да ће их и нове идеје и планови које имамо још више обрадовати, олакшати живот и пружити мирну и лепу старост“, нагласио је Ђорђевић.

Пензионерска картица изађује се о трошку ПИО фонда, а трошкови израде и доставе са ПДВ по једној картици износe 55 динара.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/urucene-prve-penzionerske-identifikacione-kartice/