Početna » УСКОРО КОНКУРС ЗА 1312 УПРАЖЊЕНИХ РАДНИХ МЕСТА У ПРОСВЕТИ

УСКОРО КОНКУРС ЗА 1312 УПРАЖЊЕНИХ РАДНИХ МЕСТА У ПРОСВЕТИ

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић најавила је данас да ће основне и средње школе у наредном периоду расписати конкурсе у установама образовања за пријем у радни однос и попуњавање 1.312 упражњених радних места, са најмање 30 одсто ангажовања.Тим ће бити реализована седма А фаза запошљавања на неодређено време у просвети.

Ђукић Дејановић је истакла да је захваљујући овим одлукама, у последње четири године посао за стално добило више од 22.600 запослених у установама образовања.

„Поред бриге о повећању зарада запослених у просвети, ово је један од начина на који се Министарство просвете и Влада Србије показују бригу о образовном систему и просветним радницима“, рекла је Ђукић Дејановић и додала да се ови процеси договарају и спроводе у сарадњи са синдикатима.

У складу са овом одлуком основне и средње школе у наредном периоду расписаће конкурсе за пријем у радни однос за радна места са нормом од најмање 30 одсто, која су остала слободна закључно са 31. децембром 2020.

У претходних седам фаза запошљавања, почев од 2020. радно место на неодређено време добило је више од 22.600 просветних радника у основним и средњим школама.

Извор: ТанјугYou may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept