УСКОРО НОВИ КОНКУРС ЗА МЕДИЦИНСКЕ ТЕХНИЧАРЕ КОЈИ ЖЕЛЕ ПОСАО У НЕМАЧКОЈ

Нови конкурс за медицинске сестре и техничаре општег или педијатријског смера који желе да нађу посао у Немачкој биће објављен у марту, најавио је немачки програм „Triple Win“ који је посредник у одабиру кандидата.

На претходном конкурсу је изабрано 50 кандидата који ће имати интервјуе са представницима Немачке централа за рад са странцима и стручно посредовање, Националне службе за запошљавање Србије и „Triple Win“ пројекта.

Интервјуи су одржани у Kрагујевцу и Београду. Kандидати који буду изабрани биће обавештени у року од недељу дана.

Пројекта „Triple Win“ је у саопштењу истакао да кандидатима гарантује сигуран пут у Немачку, с обзиром да сви немачки послодавци такође морају да испуне услове за учешће на пројекту и уговором који потписују са пројектом обавезују се на испуњење свих обавеза.

То се пре свега односи на закључивање радног односа у Немачкој под истим условима као и за особе које већ раде у Немачкој.

Минимална зарада медицинског особље које посредством „Triple Win“ пројекта одлазе у Немачку сада је, пре нострификације дипломе 2.000 евра бруто, а након нострификације 2.400 евра.

Пројекат „Triple Win“ се спроводи на основу Споразума о посредовању и привременом запошљавању радника, држављана Србије у Немачкој, закљученог 2013. године.

„Triple Win“ пројекат је за шест година посредовао у одласку у Немачку 660 медицинских и педијатријских сестара и техничара.

По оцени пројекта, та бројка је далеко од забрињавајуће, јер сваке године медицинске школе у Србији заврши много више средњошколаца, који након дипломирања не могу да се запосле.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/uskoro-novi-konkurs-za-medicinske-tehnicare-koji-zele-posao-u-nemackoj/