УСКОРО ЗА ПОВРЕДЕ НА РАДУ ОДШТЕТА ОДМАХ

Послодавци у Србији ускоро ће морати све своје раднике да осигурају од повреда на раду код осигуравајућих кућа, а закон који ће их на то обавезивати биће донет на јесен и више неће бити повлачења по судовима, а у случају повреде новац ће се одмах исплаћивати, изјавио је министар за рад Зоран Ђорђевић.

Он је најавио да ће на истом скупштинском заседању на дневном реду бити и дуго најављиване измене Закона о финансијској подршци породицама са децом.

Ђорђевић је у разговору за „Новости“ изразио очекивање да ће примена закона почети до Нове године, док ће оне мере које не утичу драстично на буџет моћи да ступе на снагу одмах.

Он је подсетио да је ове године издвајање за породиље повећано за пет милијарди динара у односу на прошлу годину.

„Обећали смо да ћемо у складу са могућностима државе издвајати више за децу. Трудићемо се да никоме не ускратимо права, већ само да их увећавамо. Нико неће штедети на мајкама ако могућности постоје“, каже министар.

Ђорђевић је навео да ће за исплату накнада за породиље, родитељски и дечији додатак и трошкове боравка деце у предшколским установама ове године бити издвојено дупло више новца у односу на 2008. годину и истакао да је обезбеђен рекордан износ у последњих 10 година од 58 милијарди динара.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/uskoro-za-povrede-na-radu-odsteta-odmah/