УСКРС-ЦЕНЕ СЛИЧНЕ КАО ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

У сусрет традиционалном ускршњем слављу у продаји се налазе боје за јаја, сличице у разним облицима и корпе. Ускрс је највеселији хришћански празник где показујемо своју највећу креативност, уз традиционални обичај фарбања ускршњих јаја. За време Ускрса, јако је битно како украшавамо јаја, јер ћемо их касније изложити у корпици на трпезаријском столу или ћемо их поклонити.

Понуда и цене су углавном исте у продавницама и на уличним тезгама. Цeна јаја по комаду креће се од 10 до 15 динара. Боје за фарбање јаја продају се у кесицама по цени од 5 до 15 динара, а кoрпе од 150 до 350 динара у зависности од величине. Младе домаћице воле да експериментишу те се најчешће одлучују за куповину гелова у боји који јајима дају посебан сјај – златни, сребрни или седефасти, а има и оних гелова којима се постиже „мермерни“ ефекат. Цена ових специјалних ефеката  креће се од 100 до 200 динара.

Деца ипак највише воле „обучена“  јаја или она са налепницама, због цртаних јунака на њима. Цена налепница и чувених фолија креће се од 20 до 40 динара. На тезгама се још продају разне ускршње декорације попут корпица, зека, пилића, дрвених и пластичних јаја…

Када се све сабере и јаја и боје и украси, сигурно је за припрему шарене ускршње трпезе потребно издвојити пар хиљада динара.

Ускршња јаја се фарбају на Велики четвртак или Велики петак, а од маштовитости домаћице зависи како ће она изгледати. Првих неколико јаја офарбајте у црвено, а најлепшем доделите статус чуваркуће. После тога може да крене бесконачна игра. Комбинујте

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/uskrs-cene-slicne-kao-prosle-godine/