УСПЕШНО ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ МАРАТОН „СВИМ СРЦЕМ ЗА ВЛАДУ“

Тачно у пет часова ујутру на Сретење Господње и празник државности Србије, репрезентативац Србије у ултрамаратону и радник државне управе Републике Србије, Жељко Зељковић, потрчао је из центра Панчева.

Жељкову хуманитарку трку „Свим срцем за Владу“, организовали су он лично, Паланчанка Сандра Тројановић и Жељкови пријатељи, а подржала је Општина Смедеревска Паланка. Основни циљ трке, прикупљање средстава за лечење малог Владе Ђорђевића, постигнут је: од куповине километара прикупљено је 367.000 динара, а две недеље пре тога на концерту у Панчеву још 64.200 динара. Овим је прикупљен део средстава а за операцију је потребно око 40.000 евра.


Овај храбри Панчевац великог срца након брзог трчања и проласка кроз Банатску равницу, испуњену маглом, у 9 часова обрео се на Kовинском мосту где му се на 40-том километру придружила маратонка Паланчанка Сандра Тројановић.

Око 11 часова, њима су се у близини села Михајловац, на 60-том километру придружили тркачи из Панчева, Новог Сада, Београда, Тополе, Пожаревца и Смедеревске Паланке. Мирнијим темпом, ова река људи трчала је магистралним путем кроз села наше општине Добри до, Влашки до и Грчац.

Тркаче су у врло пријатној, лепој и позитивној атмосфери током проласка кроз сва ова места поздрављали добродушни житељи ових места и возачи који су их сусретали. При уласку на територију наше општине старање о сигурности учесника трке преузели су службеници унутрашњих послова из Смедеревске Паланке. Од окрепне станице испод Винарије Деспотика тркачима су се придружили и чланови Оријентиринг клуба Јасеница, који су такође и логистички помогли манифестацију.
На самом уласку у Смедеревску Паланку групи тркача се придружила већа група рекреативаца и младих атлетичара АK Јасеница. На Kолонији, код цркве Света Петка прикључила се и још једна већа група рекреативаца Паланчана, најмлађих атлетичара, чланова клуба борилачких вештина ММА. Велики број грађана Паланке реаговао је позитивно и са пуно енергије поздравима и аплаузима на пролазак ове веселе реке људи.Након девет часова трчања, на 80-том километру свог похода ултрамаратонац Жељко Зељковић утрчао је у пешачку зону главне улице. Он и Сандра Тројановић прошли су кроз циљ ове трке заједно са малим Владом Ђорђевићем. Велики број грађана Паланке окупио се на циљу ове трке, код Нарцисо бара, и са пуно позитивне и ведре енергије поздравио и бодрио све учеснике тркаче.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/uspesan-odrzan-humanitarni-maraton-svim-srcem-za-vladu/