УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА 2022. ГОДИНУ НА 31. СЕДНИЦИ СО СМЕД. ПАЛАНКА

Данас је одржана 31. седница СО Смедеревска Паланка, дневни ред од 15 тачака допуњен је са још11 тачака тако да је укупно 26 усвојено на данашњој седници, а најважнија је свакако била Одлуку у буџету општине Смедеревска Паланка за наредну 2022. годину.

Због оставке престала је функција члану општинског Већа Танасковић Филипу, а за новог члана, тајним гласањем, одлуком 38 одборника изабран је Палић Немања.

Једногласном одлуком одборника усвојен је буџет за наредну годину, који износи 1.599.821.504,00 динара, а њиме су предвиђене реализација капиталних инвестиција, улагање у путну инфраструкту, издвајања за социјалну заштиту, али и за самозапошљавање.

Председник општине Никола Вучен је рекао да је буџет за наредну годину развојни, да је у складу са Законом, и да су планиране нове инвестиције као и оне чија ће реализација бити завршена на пролеће 2022. године.
На овом заседању потврђена је одлука Општинског већа којом је смањена економска цена боравка деце у ПУ “Чика Јова Змај” за 50%, која ступа на снагу 1. јануара 2022. године.

Општина ће и ове године издвајати значајна средства за финасирање како најмлађих, тако и ученика и студената- младих талената а планирано је да се њихов износ увећа. Вучен је рекао да ће у наредним данима бити позвани ђаци који су ове године добили једнократну помоћ општине, како би им иста била и уручена.

На овом заседању усвојен је Програма уређивања грађевинског земљишта, изградње и одржавања комуналне инфраструктуре са Финансијским планом за 2022. годину, као и Предлог одржавања дела комуналне инфраструктуре (јавна хигијена, зеленило, зимска служба и кошење траве уз општинске путеве). Донет је Kадровски план Општинске управе, али програм пословања и коришћења субвениција за јавна предузећа и установе чији је општина оснивач.

Приступањем др Николе Грујића СНС-у, опозициони одборник Демократске странке Радослав Милојчић обавестио је јавност да његова одборничка група “Паланка у срцу” која је основана на претходном заседању више не постоји у локалном парламенту, а на самом крају измењено је решење о именовању Општинске изборне комисије.

Нови председник овог општинског тела је Иван Никодијевић, а његов заменик је Данило Лабус.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/usvojen-budzet-za-2022-godinu-na-31-sednici-so-smed-palanka/