Početna » УВОЂЕЊЕ ЈЕДИНСТВЕНОГ БРОЈА 112 ЗА ХИТНЕ СЛУЧАЈЕВЕ

УВОЂЕЊЕ ЈЕДИНСТВЕНОГ БРОЈА 112 ЗА ХИТНЕ СЛУЧАЈЕВЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Министар унутрашњих послова Александар Вулин и амбасадорка Народне Републике Кине у Београду Чен Бо потписали су данас споразум којим ће Народна Република Кина Србији донирати систем 112, вредан 25,6 милиона евра, а који ће значајно унапредити ефикасност и убрзати реаговања хитних служби у Србији што ће бити од користи не само нашим држављанима, већ и странцима који се нађу на територији наше земље.

Министар Вулин је нагласио да ће потписани споразум омогућити увођење српског националног система, јединственог српског броја 112, који ће објединити све наше службе које помажу људима када им је помоћ потребна, скратити брзину реаговања у тим ситуацијама, омогућити да се прецизније одреди локација са кога је позив упућен.

„Према овом споразуму, кинеска страна ће пружити помоћ да се успостави један комплетан, модеран национални систем хитног реаговања 112 у Србији. Завршетак овог пројекта ће допринети значајном подизању капацитета српске стране за реаговање у хитним случајевима и да ће се боље заштитити безбедност живота и имовине народа у Србији. Верујем да ће кинеска страна заједно са Министарством унутрашњих послова и са српским партнерима блиско сарађивати да се пројекат успешно заврши како би што пре служио народу Србије“, изјавила је амбасадорка НР Кине.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept