Početna » УВОДИ СЕ ЗАБРАНА ПРЕТИЦАЊА ЗА КАМИОНЕ НА АУТО-ПУТУ?

УВОДИ СЕ ЗАБРАНА ПРЕТИЦАЊА ЗА КАМИОНЕ НА АУТО-ПУТУ?

од Паланка данас
0 Коментар

Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, покренуо је инцијативу о забрани претицања за теретна возила на ауто-путу, са циљем додатног убрзавања саобраћаја и унапређења безбедности.

Практично, новим прописом биће онемогућено претицање камиона камионом.Тренутно важећим законским прописима из области саобраћаја у Србији не постоји ограничење претицања за теретна возила, осим на местима где се то изричито забрањује постављеном саобраћајном сигнализацијом“Анализирали смо позитивну упоредну праксу и спровођење различитих ‘пилот’ пројеката везаних за забрану претицања теретним возилима на ауто-путевима.

Показало се да добре резултате у контексту убрзања саобраћаја даје забрана претицања за теретна возила на ауто-путевима у одређеним временским интервалима када је појачан интензтитет саобраћаја, рецимо од 6 до 18 часова. Забраном претицања за теретна возила на ауто-путевима ће се смањити гужве, убрзати саобраћај и додатно повећати безбедност учесника у саобраћају“, рекао је данас министар Момировић на Блиц Бизнис панелу „Електромобилност – глобални трендови, прилике и препреке у Србији“.

Он је додао да је захтев о изради студије упућен јутрос „Путевима Србије“.

„Јутрос смо упутили захтев ка ‘Путевима Србије’ за израду студије. Kако би људи до омиљених туристичких локација убудуће стизали брже, циљ нам је да убрзамо саобраћај“, рекао је министар.

Циљ забране претицања за теретна возила на ауто-путевима је убрзавање саобраћаја и то да до Северне Македоније, Бугарске, Грчке, наши грађани стижу сат времена раније.

Kако је министар истакао, циљ је да већ следеће летње сезоне ова мера ступи на снагу.

Да ли се слажете са овом иницијативом министра? Своје мишљење можете изнети у коментарима.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept