Početna » УЗМИ РАЧУН ЗА ВЕЋИ СТАН: Прво извлачење почетком маја – ко плаћа картицом рачун ће му бити дупло рачунат

УЗМИ РАЧУН ЗА ВЕЋИ СТАН: Прво извлачење почетком маја – ко плаћа картицом рачун ће му бити дупло рачунат

ВЕЋ за неколико дана грађани ће моћи да уносе своје рачуне у апликацију новог циклуса наградне игре "Узми рачун и победи", у којој ће бити подељено десет станова.

од Паланка данас
0 Коментар

Прво извлачење два стана планирано је у првој половини маја, а некретнине ће овог пута бити веће него претходних година. Новина овогодишње државне наградне игре је што ће се плаћање картицама рачунати као двострука прилика за добитак, сазнају „Новости“.За наградну игру „Узми рачун и победи“, ове године обезбеђено је 3,8 милиона евра, односно око 300.000 евра више него у прошлогодишњем издању. Из текуће буџетске резерве Републичкој дирекцији за имовину Србије распоређен је 451 милион динара како би прибавила станове за наградни фонд.

Наградна игра ће, исто као и прошле године, поново бити организована у два круга, а у сваком од њих биће подељено по 10 станова. Они се налазе у стамбено-пословним комплексима Земунске капије и Петица на Новом Београду. Како сазнају „Новости“, ове године станови из наградног фонда биће већи од оних који су подељени протеклих година. За учешће у 2024, грађани ће морати поново да се региструју на апликацији „Узми рачун и победи“, а важе искључиво рачуни из ове године.

Како је циљ ове наградне игре јачање пореске културе и подизања свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије, ове године ће додатно бити мотивисано безготовинско плаћање. Према речима Саше Дулића, помоћника директора Пореске управе Србије у сектору за информационе и комуникационе технологије, безготовинско плаћање ће омогућити двоструку шансу за добитак стана.

– За грађане који учествују у овој наградној игри се готово ништа не мења, осим што имају дупло већу шансу да добију награду, односно стан – каже Дулић. – Скенирањем рачуна који је регистрован као безготовинско плаћање, у највећем броју случајева то је плаћања картицом, стићи ће два кода. Систем ће наиме регистровати да је то рачун плаћен платном картицом.

Плаћање картицама стимулисано је на овај начин у првој години када је наградна игра и организована. Тада су се поштом слали фискални рачуни и слипови као потврда да је куповина обављена картицом.

– Сада грађани неће морати да се додатно ангажују да би добили дупло већу прилику за добитак, као онда када су посебно слали слипове, а посебно рачуне – истакао је Дулић. – Једном скениран рачун који је плаћан безготовински аутоматски ће значити два кода. Јер, сваки фискални рачун има означен начин плаћања, односно да ли је то обављено готовином или картицом. На овај начин смо додатно хтели да стимулишемо безготовинско плаћање у циљу борбе против сиве економије.

Прошле године у наградној игри коју организује држава отворено је више од милион апликација „Узми рачун и победи“, а срећу да добију станове добијали су грађани и са рачунима од само стотинак динара.

Локације у Земуну и Новом Београду

Стамбено-пословни комплекс Земунске капије налази се на простору бивше касарне „Алекса Дундић“ у Земуну. Локација је омеђена улицама Цара Душана, Задужбинском, Шумадијском и Филипа Вишњића. На Новом Београду станови се додељују у комплексу Петица, на углу Нехруове и Јурија Гагарина. На обе локације инвеститор је Грађевинска дирекција Србије.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept