ВАНДАЛИЗАМ У ГЛАВАШЕВОМ ПАРКУ

Након што су потпуно девастирали фонтану у Главашевом парку, ноћни посетици су отишли и корак даље, па се љуљашка која се налази на дечијем игралишту у овом парку нашла у овој фонтани.

Пролазници су јутрос били изненађени призором љуљашке која се налазила у фонтани, а треба подсетити да је ово игралиште уређено трудом родитеља, који су набавили и поставили дечији мобилијар за све малишане који дођу у парк.

Тешко је рећи шта починиоца или више њих  нагони на овај поступак. Али једно је сигурно ово је њихов, али и град свих нас. Сви заједно би требало да водимо рачуна о њему као што је то случај у многим градовима Европе.

Проблем је што су навике многих од нас такве какве јесу, без жеље да их мењамо и будемо део оних од којих би о добром понашању требало да учимо. А и менталитет, мора се признати, је другачији. У другим земљама о чувању околине учи се најпре у породици, вртићу, па онда у школи. Да ли томе посвећујемо довољно пажње?

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vandalizam-u-glavasevom-parku/

14 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Kichbran on 02/02/2021 at 21:33

  Ta je ljuljaška mesecima iščupana iz zemlje, polomljena, rasklimana i samo je pitanje dana kad će ubiti neko dete jer se deca još uvek, čak i u toj fontani, ljuljaju na njoj.

  Tako da je možda i dobro što je ubačena tu. Možda neko od nadležnih primeti da ona mesecima tako rasklimana šeta po parku. Ako nadležnih ima… Čini se da ih nema.

  • Josif on 02/02/2021 at 12:48

  Patriotizam na delu.

   • Branislav Milosevic on 02/02/2021 at 16:36

   Nisu deca kriva,vec roditelji koji ne umeju da vaspitaju svoju decu,i da ih nauce sta je dobro a sta ne.Ovo je velika sramota za nas grad i narod.Ovako nesto ni po plemenima ne rade!Sramota!!!Stidi se Srbijo!!!

   • Anarhija123 on 03/02/2021 at 11:04

   Zivela Anarhija!!!!

  • Ivica on 02/02/2021 at 11:55

  Pokicija verovatno moze „operativnim radom “ da pronadej pocinioce . Sta dalje ??? Da li ce biti kaznjeni da li ce biti svesni svoga dela. Da li ce ponoviti delo ??? Sve je krenulo iz porodice , vrtica , zatim skole …. Izgleda da ovom NARODU nema pomoci …

 1. Prvo restoracija pa onda nevidena kamera sa nocnm pogledom
  Pozdrav bojana

  • Trautov pomoćnik on 02/02/2021 at 10:54

  Nego, je l’ neko u fazonu da se mi lepo skupimo, namestimo sve kako je bilo, sredimo park, pokupimo đubre iz inata? Bar taj inat imamo za izvoz, što da nam iz inata ne bude bolje? Ni Mijagi Karate kida nije odmah naučio kako da se bije, morao je Karate kid baš mnogo puta da izmala ogradu pre nego što je postao Karate kid.

  • SUMADINAC on 02/02/2021 at 07:20

  Postaviti video nadzor po parkovima i javnim mestima i povezati sa policijom kao što je svuda u Evropi za lakši pronalazak počinioca.

  • SUMADINAC on 02/02/2021 at 07:19

  Postaviti video nadzor po parkovima i javnim mestima i povezati sa policijom kao što je u celoj Evropi za lakši pronalazak počinioca.

 2. Policajci jedu noću, nemaju vremena…

  • Palančanka on 02/02/2021 at 00:04

  Popeli smo decu na pijedestal. Ona su svesna svoje moći,da su zaštićeni kao beli medvedi. Društvo se trudi da ih oslobodi svakog,pa i najmanjeg stresa. Kad dete dobije lošu ocenu,drvlje i kamenje po nastavnicima,školi…Njihovo čedo je nedužno,nije imalo kad da uči od igrica. Roditelj se stresira da li će ga rođeno dete prijaviti za nasilje,deca još i prete roditeljima time. Sve obaveze koje treba da imaju su nebitne,dajte ima samo njihova prava!
  Zbog toga nam se desavaju ovakve stvari poslednjih dana. Deca nemaju straha,ni stida.
  Mi,Srbi,svaki zakon sa zapada primenjujemo bez pardona, bez usklađivanja sa našom vekovnom tradicijom. Zato nam je tako kako i jeste. Na zapadu se zna red. Kod njih bi ovakvi delinkventi završili u zatvoru. Kod nas će im već sudstvo odmah naći olakšavajuću okolnost.
  Nema nam spasa.

  • Trautov pomoćnik on 01/02/2021 at 23:29

  Uvesti policijske patrole 24/7 po gradu, može i konjica, ne moraju samo da šetaju, naplata kazne za kršenje javnog reda i mira na licu mesta bez mogućnosti odlaganja kazne ni na koji način. Odmah na licu mesta platiti astronomsku kaznu, što da ne, ili u ćorku na 48 sati, da se porazmisli o prioritetima. Ako se ponovi, uslovna kazna, društveno-korisni rad, čišćenje puteva i to ne u gradu, već lepo pešaka krenu od istro tog parka pa pravac Mladenovac, Azanja, đubreta ima vazda svuda. Ako ni to ne upali, tebra, Zabela par meseci ili gde već mora, pa da vidiš kako moraju da se čuvaju leđa kad prigusti.
  Dosta je bilo javašluka i neandertalskog ponašanja, nije vam to tata kupio da možete da se ponašate sa tim kako vam je volja.

  • Goca on 01/02/2021 at 23:28

  Svestni da je vaspitanje zatajilo i u porodicama i u skolama/ ovo su moglu uciniti samo stariji delikventi/ mozda i pid dejstvom opijata i alkohola,pitam se gde je tu reakcija policije koji su tu da zastite kako nas gradjane tako i iventar po gradu! Predsednice Vucen,odreagiujte u okviru Vasih ovlascenja,ne tako beznacajn8h i zastitite nas na najbilji nacin ! Ovo je bruka i stamota i zalost za Palanku !

   • Branislav Milosevic on 02/02/2021 at 16:36

   Nisu deca kriva,vec roditelji koji ne umeju da vaspitaju svoju decu,i da ih nauce sta je dobro a sta ne.Ovo je velika sramota za nas grad i narod.Ovako nesto ni po plemenima ne rade!Sramota!!!Stidi se Srbijo!!!

Komentari su onemogućeni.