Početna » ВАТРОГАСЦИ УПОЗОРАВАЈУ Пожари свуда, ПОВЕДИТЕ РАЧУНА О ПРИКЉУЧЦИМА, нема страдалих ВАТРОГАСЦИ РЕАГУЈУ СМЕСТА

ВАТРОГАСЦИ УПОЗОРАВАЈУ Пожари свуда, ПОВЕДИТЕ РАЧУНА О ПРИКЉУЧЦИМА, нема страдалих ВАТРОГАСЦИ РЕАГУЈУ СМЕСТА

Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Лука Чаушић изјавио је данас да је претходна 24 сата било неколико већих пожара, али да није било настрадалих захваљујући брзој реакцији ватрогасних екипа.

Чаушић је рекао да су, на позив због јутрошњег пожара у кафићу у булевару Маршала Толбухина на Новом Београду, ватрогасци стигли за само четири минута, а да је објекат већ био у пламену и да досадашњи резултати указују да је до пожара могло да дође због људског фактора.„Засад нема страдалих, колеге још отварају станове да виде да евентуално нема станара“, рекао је Чаушић за РТС.

Он је напоменуо да је јуче био и пожар у кланици у Бољевцима, у Сурчину  пожар на 1.000 квадрата у објекту филмске опреме, у делу КБЦ „Драгиша Мишовић“ додајући да је велика срећа да није било страдалих.

Чаушић је апеловао на грађане да због високих температура и преоптерећености система воде рачуна, у тропским данима не остављају упаљене климе када напуштају стан, прецизиравши да су узроци пожара различити.

Говорећи о јучерашњем пожару у делу КБЦ Драгиша Мишовић, Чаушић је изјавио да су предузете мере дале резултате и да су ватрогасне екипе стигле за неколико минута.

Неколико пацијената је евакуисано јер је у том блоку болнице нестало струје, рекао је начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а.

„Најважније је спасавање људских зивота, то је наш примарни циљ и спречавање ширења ватре“, додао је Чаушић.

Говорећи о пожару на депонији у Смедереву, он је рекао да је у питању површински пожар који се специфично гаси, натрпавањем земље.

Сматрамо да ћемо и тај пожар добро локализовати, ту су припадници сектора, рекао је Чаушић.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept