Početna » ВАЖНА ВЕСТ ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ: Амбер алерт од новембра у Србији

ВАЖНА ВЕСТ ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ: Амбер алерт од новембра у Србији

ИГОР Јурић рекао је за Интернет портал РТС-a да је Братислав Гашић потписао документ којим је наложио тиму да до 1. новембра обаве све припреме за имплементацију "Амбер алерта" у Србији, али се не искључује могућност да увођење система почне и раније.

од Паланка данас
0 Коментар

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић изјавио је крајем јанура да је потребно да се што пре уведе „Амбер алерт“, систем обавештавања нестанка детета. У Србији годинама уназад постоји иницијатива да се уведе, док у Европи десетине земаља имају тај систем.Како функционише „Амбер алерт“

„Амбер алерт“ представља модел ширења и објављивања информација јавности у специфичним случајевима нестале деце. Одлуку о томе доноси тужилаштво, као и то да ли треба да се објави фотографија несталог детета. Полиција појачава патроле на путевима и контролу на наплатним рампама и граничним прелазима.

Објаве преко медија, интернета, СМС порука, екрана на банкоматима, ауто-путевима, могу да допру до грађана који ће запамтити лице детета и потенцијално га уочити или имати валидне информације које полицији могу да помогну у потрази. Кључно је позивати грађане да све потенцијално корисне информације пријаве полицији.

Више од милион људи у Србији подржало је на друштвеним мрежама кампању за увођење система „Амбер алерт“ у земљи, изјавио је почетком године Игор Јурић.

Систем „Амбер алерт“ је настао 1996. године у Сједињеним Америчким Државама. Назив је добио по Амбер Хагерман, деветогодишњој девојчици из Тексаса, која је отета и убијена.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept