Početna » ВАЖНО ЗА ВОЗАЧЕ: Данас почиње појачана контрола саобраћаја – полиција ће посебно проверавати једну ствар

ВАЖНО ЗА ВОЗАЧЕ: Данас почиње појачана контрола саобраћаја – полиција ће посебно проверавати једну ствар

У СРБИЈИ данас почиње међународна акција појачане контроле саобраћаја "Роудпол" (Roadpol) коју спроводи Управа саобраћајне полиције МУП-а до 1. маја, рекао је Дејан Стевић из Управе, који најављује да ће тог дана бити спроведена и акција 24-часовног мерења брзине на најважнијим путевима.

од Паланка данас
0 Коментар

– У овом периоду, претходне четири године нажалост на нашим путевима је страдало 58 учесника у саобраћају. Због тога смо се одлучили да ове године, у овом периоду предузмемо све непходне мере са свим материјалним и људским формацијама и заштитимо безбедност учесника у саобраћају током празника – рекао је Стевић.Он је рекао да ће до 1. маја у оквиру организације ROADPOL-а трајати акција мерења непрописне брзине у којој МУП Србије учествује заједно са 30 европских полиција.

Стевић је прецизирао да ће саобраћајна полиција свакога дана ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео-надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције “пресретачима“, док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила.

– У склопу ове акције, у среду, 1. маја, биће реализована акција спид маратон (Speed Marathon), током које ће на најважнијим путним правцима брзина бити мерена непрекидно у трајању од 24 часа – рекао је Стевић.

Он је додао да, одмах након завршетка празничне акције, почиње 4. Централна акција Управе саобраћајне полиције, усмерена на откривање и свих осталих прекршаја, а која ће трајати од 2. до 7. маја.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept