Početna » ВАЖНО ЗА ВОЗАЧЕ: МУП НАЈАВИО РИГОРОЗНЕ МЕРЕ ЗА УСКРС

ВАЖНО ЗА ВОЗАЧЕ: МУП НАЈАВИО РИГОРОЗНЕ МЕРЕ ЗА УСКРС

од Паланка данас
0 Коментар

Фото МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, у периоду од 13. до 16. априла, спровешће акцију појачане контроле учесника у саобраћају у циљу очувања безбедности саобраћаја на путевима током предстојећих васкршњих празника, када се на свим важнијим путним правцима у Републици Србији очекује појачан интензитет саобраћаја.Акција ће бити усмерена на откривање и санкционисање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, прекорачења брзине, непрописног претицања, некоришћења сигурносног појаса и непрописног превожења деце у возилима. Такође, због већег броја мотоцикала и мопеда у саобраћају, саобраћајна полиција усмериће активности и на откривању прекршаја које чине возачи ових возила.

Упозоравамо грађане да у време васкршњих празника у саобраћају страда већи број лица у односу на редовне околности, а прошле године у време ових празника у саобраћајним незгодама погинуло је шест, а повређена су 184 учесника у саобраћају.

Поред тога, у периоду од 17. до 23. априла, у 30 европских земаља које су чланице Европске мреже саобраћајних полиција (ROADPOL), биће спроведена међународна акција усмерена на откривање прекршаја прекорачења брзине.

Саобраћајна полиција ће свакога дана ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео-надзора и уређаје за мерење брзине у пресретачима, док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила. Напомињемо да ће у циљу заштите безбедности пешака брзина бити мерена и у зонама пешачких прелаза.

У оквиру ове акције, у петак, 21. априла, у времену од 00.00 до 24.00 часа, широм Европе реализоваће се „Speed Marathon“, током ког ће на свим најважнијим путним правцима брзина бити мерена непрекидно у трајању од 24 часа.

Министарство унутрашњих послова апелује на све учеснике у саобраћају да празнике прославе одговорно и да поштовањем саобраћајних прописа дају директан допринос очувању безбедности саобраћаја на путевима.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept