ВЕЋЕ ПЛАТЕ ЗА СОЦИЈАЛНЕ РАДНИКЕ

Запослени у центрима за социјални рад и у домовима за смештај деце и одраслих могу у наредном периоду да очекују повећање плата, али и центри повећање броја радних места. О овом вишегодишњем проблему социјалне заштите преговарају министри за рад, запошљавање, социјална и борачка питања и финансија, али конкретне мере још нису обелодањене.

 Према речима Зорана Ђорђевића, министра за рад, у центрима је евидентно да недостаје кадар, али не може се тачно оценити колико људи је неопходно запослити. Он је нагласио да је један од најважнијих задатака његовог министарства реорганизација ових установа, што подразумева и побољшање њихове инфраструктуре, јер су услови рада такође битан сегмент.

Министар Ђорђевић најављује да ће убудуће у центрима за социјални рад да раде стручни људи, који су се образовали за ту сврху, али ће они морати да прођу неку врсту кадрирања, односно профилисања, да би се видело ко је добар за коју врсту посла.

Пре одлуке о забрани запошљавања у јавном сектору, у социјалној заштити радило је око 11.000 људи, а сада их је 9.776. Не попуњавају се чак ни она радна места с којих људи одлазе у пензију, напуштају посао или су добили премештај у други сектор

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vece-plate-za-socijalne-radnike/